Laden Evenementen

Op zondagmiddag 30 april is de eerste editie van de Doetinchemse ABC Music Club live. Vanaf 15:30 uur bij Streeckgenoot in Doetinchem. De club die zich in principe richt op de wat oudere muziekliefhebber wil een aantal malen per jaar live muziek programmeren op zondagnamiddag. Mocht bijvoorbeeld vanwege het tourschema van een artiest een andere dag wenselijk zijn kan dat. Uitgangspunt is echter live optredens op de zondag. Op 30 april presenteert Roots 66 zich eveneens in de huidige samenstelling, inclusief regionaal bekende gastmuzikanten.

‘Première’ Roots 66

Ieder mens is uniek. Dat geldt zeker voor Peter Aalders; als mens, als zanger, als podium persoonlijkheid. Peter overleed op 24 november 2022 aan kanker. Meer dan 30 jaar was hij leadzanger van Roots 66. Een enorm gemis nu hij er niet meer is. Günter: “Afgelopen januari hebben we besloten door te gaan met de band. Peter wilde dat ook.” Samen met toetsenist-zanger Martin Seysener, gitaristen Günter en Fred de Vooght, bassist Marc Haanappel en drummer Sander Ponne treedt Roots 66 voor het eerst op zonder Peter. “In die zin is 30 april een première. Martin neemt voortaan de leadzang voor zijn rekening,” aldus Günter, die laat weten dat Roots 66 voorafgaand aan het concert ook meewerkt aan het maandelijkse Nieuwscafé in Amphion.

Gastmuzikanten

De band ontvangt bij Streeckgenoot enkele bevriende gastzangers. De alom bekende journalist-zanger Erik Hagelstein neemt een paar songs voor zijn rekening. Dat geldt ook voor Tom Wonnink, uitbater van Café Merleijn, die niet onverdienstelijk zingt en jarenlang frontman was van de band Pulse.

Misschien verrassend; Paul Bijkersma, tandarts, is eveneens te gast als zanger met muziek van JJ Cale. Tot slot is Yara Beeks van de partij. Yara is met haar 18 jaar de jongste muzikant deze middag. Ze is een talentvol country zangeres, schrijft eigen songs en ze timmert aardig aan de weg.

 

Tickets € 10,- (excl. €  1,- ticketkosten)

Tickets zijn via de DEZE link NU verkrijgbaar!

 

Zo. 30 april • Streeckgenoot Première ABC Music Club live en Roots 66 (& guests)

Aanvang 15:30 – Entree 10 euro (excl. ticketkosten)

 

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant