Laden Evenementen

Welkom bij het gezelligste dorp van de Achterhoek; Achterland! Het land waar we het leven vieren, genieten van de beste bands, het mooie theater, het lekkerste eten, de leukste tentjes en waar we niet rennen maar zweven. Voor jong en oud.

Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei treden er meer dan 30 artiesten/acts/entertainers op, op het leukste gratis festival van Gelderland, Festival
Achterland!

4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer! Voor de muziekliefhebber die graag nieuw talent leert kennen; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in pure en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet.

De gezelligste vrijmibo van het jaar start vrijdag 17 mei om 16.00 uur. Niet alleen de gezelligste maar ook de makkelijkste kroegentocht; de allerleukste zaken van Doetinchem staan gewoon bij elkaar op het festivalterrein!
Tijdens de vrijmibo barst ook het festival los met het Scholieren Band Festival. Uit meerdere VO scholen uit de Achterhoek zijn schoolbands geselecteerd die zich aan het grote publiek gaan
presenteren. Hier moet je wel bijzijn want zo dadelijk mis je de nieuwe Suzan & Freek?!

Bezoekers kunnen het festival passief maar juist ook actief beleven! Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met het lezen van boeken, bouwwerken maken met de scouting en klimmen en klauteren in een speelparadijs. Beleef elke dag een verrassend Achterland met prachtige theatervoorstellingen, een zweefmolen voor jong én oud, workshops, cabaretvoorstelling en nog heel veel meer.

Ook het nieuwe Achterland blijft op zoek naar nieuwe talenten in de muziek- en theaterwereld. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Niet de bands die je overal ziet maar de bands die je volgend jaar overal ziet! De organisatie heeft bewezen een neus voor nieuw talent te hebben, zo stonden er op eerdere edities bands die later (inter)nationaal doorbraken zoals Kovacs, Chef’Special, Diggy Dex, Sue the Night, Son Mieux en Tape Toy.

Festival Achterland

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant