Laden Evenementen

Festival Achterland – 26 tm 29 mei – GRATIS

Een gratis festival? In deze tijden van inflatie?! Klopt, het is moeilijk om in tijden van inflatie en ná het corona tijdperk om een gratis festival te organiseren. Alle kosten zijn gestegen maar de inkomsten dalen. Maar stichting Achterland laat zich nooit uit het (festival)veld slaan en zijn nog harder op zoek gegaan naar nieuwe Vrienden van Festival Achterland, de leukste sponsor/Vrienden club van de Achterhoek. Dankzij hen is het 4daagse Festival ook dit jaar weer gratis! 

De gezelligste vrijmibo van het jaar start vrijdag 26 mei om 16.00 uur. Niet alleen de gezelligste maar ook de makkelijkste kroegentocht; de allerleukste zaken van Doetinchem staan gewoon bij elkaar op het festivalterrein! 

Tijdens de vrijmibo barst ook het festival los met het Scholieren Band Festival. Uit meerdere VO scholen uit de Achterhoek zijn schoolbands geselecteerd die zich aan het grote publiek gaan presenteren. Hier moet je wel bijzijn want zo dadelijk mis je de nieuwe Suzan & Freek?! 

Bezoekers kunnen het festival passief maar juist ook actief beleven! Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met het lezen van boeken, bouwwerken maken met de scouting en klimmen en klauteren in een speelparadijs. Beleef elke dag een verrassend Achterland met prachtige theatervoorstellingen, een zweefmolen voor jong én oud, workshops, inspirerende ‘Streeckgenoten’ en nog heel veel meer. 

Ook het nieuwe Achterland blijft op zoek naar nieuwe talenten in de muziek-. en theaterwereld. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Niet de bands die je overal ziet maar de bands die je volgend jaar overal ziet! De organisatie heeft bewezen een neus voor nieuw talent te hebben, zo stonden er op eerdere edities bands die later (inter)nationaal doorbraken zoals Kovacs, Chef’Special, Diggy Dex, Sue the Night, Son Mieux en Tape Toy.

Hou de website (festivalachterland.nl) of de facebookpagina (festivalachterland) in de gaten voor het allerlaatste nieuws en nieuwe namen van het programma. 4 dagen feest met Pinksteren in Achterland! 

Tot dan! 

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant