Laden Evenementen

Sam Baker live (Nieuwe Dijkhuis)

De Texaanse singer-songwriter Sam Baker komt zaterdag 7 oktober naar Streeckgenoot aan de Spinbaan in Doetinchem. Hij wordt deze avond begeleid door Tim Lorsch op Cello en viool.
Enkele jaren geleden was Sam Baker ook op uitnodiging van stichting Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem. Hij maakte toen diepe indruk met ontroerende verhalen en prachtige liedjes. Zijn rasperige bijna gesproken stijl van zingen is karakteristiek en zorgt ervoor dat zijn diepe teksten dubbel zo hard aankomen. De poëtische, zorgvuldige verwoorde observeringen over schoonheid, complexiteit en tragedies hebben grote raakvlakken met andere Texaanse collega’s als Townes Van Zandt, Guy Clark en John Prine.
Het is fascinerend hoe Sam met hele simpele middelen en een paar akkoorden en natuurlijk zijn teksten de luisteraars tot op het bot kan raken.

Sam Baker heeft een bewogen leven achter de rug. Tijdens één van zijn reizen was hij ooggetuige van een bomaanslag, waarbij de drie medepassagiers in zijn treincoupé om het leven zijn gekomen. Na deze aanslag heeft hij tal van operaties moeten ondergaan. Hij begon tijdens en na die periode veel van zijn observeringen en overpeinzingen op papier te zetten. Met die teksten kwamen ook de liedjes. Over andere mensen, over kinderen die kinderen krijgen, oude mensen, dronken geliefden, een kapper zonder neus, vreemdelingen, vrienden en geliefden. Maar er waren ook liedjes over de aanslag.

Het concert van Sam Baker begint om 20 uur.
Tickets kosten 20 euro euro in de voorverkoop (ex servicekosten) en zijn HIER verkrijgbaar
Indien nog beschikbaar kosten tickets 22,50 euro aan de zaal op de avond zelf.

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant