Laden Evenementen

Dé beste Beatles cover/tribute (?), The Starclubbers komen weer naar Nederland en dan mag een optreden bij Streeckgenoot natuurlijk niet ontbreken!

The Starclubbers is een Braziliaanse band uit Rio de Janeiro en Vitória. De band richt zich op het werk van The Beatles, zowel uit de vroege als de late periode. Maar ook muziek die The Fab Four inspireerde en het repertoire uit de solo-jaren van John, Paul, George en Ringo, na het uiteenvallen van de band.
De naam ‘Starclubbers’ komt van de fameuze Starclub in Hamburg waar The Beatles van 1960 t/m 1962 zo’n 250 keer hebben opgetreden.

De band is in 2012 opgericht en bestaat uit gitaristen/zangers Fernando Duarte en Gabriel Abaurre Amaral en drummer/zanger Felipe Coe. Inmiddels wonen de bandleden in Londen en Berlijn en is de band aangevuld met Hummeloër Patric Roes. De Brazilianen en Roes hebben elkaar in 2014 ontmoet op een Beatles festival in Amerika, waar The Starclubbers speelden en waar Roes met zijn eigen Nederlandse band ‘Day Trippers’ speelde. Er ontstond een vriendschap tussen de vier Beatles-liefhebbers, waar deze samenwerking uit is ontstaan.

Sinds 2014 zijn The Starclubbers elk jaar te gast op ‘Abbey Road on the River’ in de Amerikaanse staat Indiana. Het grootste Beatles festival ter wereld. Elk jaar spelen daar 5 dagen lang 60 bands voor zo’n 20.000 bezoekers. The Starclubbers verzorgen daar van 23 t/m 27 mei 2024 ook weer 7 shows.

Om zich op dat optreden voor te bereiden komen The Starclubbers in maart naar Nederland om een weekend te repeteren en enkele optredens te verzorgen. Eén daarvan is in de Achterhoek bij Streeckgenoot in Doetinchem, op vrijdag 15 maart 2024 vanaf 20u uur. De entree is GRATIS en het bier staat koud.

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant